12 Kasım 2011 Cumartesi

Apple Pie - Elmalı Turta







Tatlı krizimin geldiği şu soğuk kış gününde ne zamandır yapmaya üşendiğim elmalı turtayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
Hamur için
125 gr margarin
1 yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri
vanilya, kabartma tozu
Un, kulak memesi olana kadar
Elmalı iç
3 adet elma
3 kaşık toz şeker
ceviz,tarçın

Hamuru yoğuruyoruz, ikiye bölüyoruz, ilk parçayı merdane yardımıyla açıyoruz, tart kalıbına yanları yüksek olacak şekilde yerleştiriyoruz.
Arasına rendeleyip şekerle pişirdiğimiz,ceviz ve tarçın eklediğimiz elmalı içi yayıyoruz.
Diğer hamuru da yine merdaneyle açıp elmalı için üstünü kapatıyoruz, 175 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, fırından çıkarınca pudra şekeriyle üstünü süslüyoruz.

1 yorum:

  1. aslında yapabilirmişim gibi görünüyor ama benim elim daha önce hamura değmedi bile:) tabiki meradanem de hiç olmadı. hamur açma işini başarabilir miyim bilmiyorum ama turta kalıbımı alıralmaz bu tarifi denemek istiyorum;) teşekkürler

    YanıtlaSil

haydi fikrini söyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...