12 Aralık 2012 Çarşamba

Hamsili Pilav

Balıklar içinde hem en ucuz hem en lezzetlisi hamsidir bence, kızartma buğulma nesi olsa yerim. Hamsili pilavı da hem severim hem iyi yaparım. Normalde fırın tepsisinde daha güzel kızarıyor ama miktar az olunca ben teflon ve yayvan bir tencerede yaptım.

Pilavı her zaman yaptığınız tarife kavrulmuş kuru soğan, çam fıstığı, kuş üzümü ve sevdiğiniz baharatları ekleyerek yapabilirsiniz.
Sonra asıl püf noktası temizlenmiş hamsileri sabırla ve sırayla dizmek, biraz üstüste dizerseniz piştiğinde küçüleceklerinden aralarında pilav dökülmez. Tepsinin altına hamsileri dizdikten sonra içine pişmiş pilavı döküyoruz, tekrar üzerini hamsiyle kapatıyoruz. Fırında kızarana kadar pişiriyoruz.











İşte fotoğraflarla bir hamzili pilav fotoromanı, ne yazık ki pişmiş hali yok, yedikten sora aklıma geldi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

haydi fikrini söyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...